Alleshebber Amsterdam

Van plan om gezellig naar Amsterdam te gaan? Vanaf het dichtbijgelegen station Veenendaal - de Klomp of Veenendaa Centrum is er een directe treinverbinding naar Amsterdam. Zo staan jullie vanaf hier binnen een uur al op Amsterdam Centraal. Liever vanaf de Thijmse Berg met de auto naar Amsterdam? Dan bent u er binnen 60 minuten en kunt u ook gemakkelijk parkeren onder Amsterdam Centraal of bij een parkeergarage in het centrum.

Shoppen

Amsterdam is te groot om in één dag langs alle winkelstraten te gaan. Toch zijn de betaalbare, bekende winkels dicht gelegen bij het station. Dichtbij de Dam vindt u ook Magna Plaza. Dit luxueuse winkelcentrum was vroeger een postkantoor. Alleen al voor de mooie binnenkant is dit winkelcentrum een aanrader om heen te gaan, maar ook de mini foodhal die je in het gebouw vindt is ideaal tussen het shoppen door. Voor echte exclusieve kleding is het een aanrader om naar de welbekende PC Hoofdstraat te gaan! 

Bezienswaardigheden

Tijdens een dagje Amsterdam mag een wandeling of fietstocht in het gezellige Vondelpark natuurlijk niet ontbreken. Bij dit officiele rijksmonument kan je heerlijk mensen spotten, maar ook genieten van het groene pracht en praal! Waaneer u in Amsterdam bent is het bezoeken van het Achterhuis van Anne Frank een echte must, Deze bezienswaardigheid is inmiddels een museum geworden, waar je meer leert over het leven van de familie Frank vroeger. 

Uitjes

Om een goed beeld te krijgen van Amsterdam is varen door de grachtengordel een perfect uitje. Vanaf het station stapt u zo op op één van deze gezellige boten. Dorst gekregen? Bezoek dan de Heineken Experience. Deze interactieve tentoonstelling leert u meer over één van de drie grootste biermerken ter wereld. Als afsluiting kunnen jullie hier zelfs je eigen bier brouwen. Zoeken jullie toch liever echte spanning op? Ga dan naar A'DAM Lookout aan 't IJ. Vanaf dit gebouw heeft u een prachtig uitzicht over Amsterdam, maar kunt u onder andere ook op grote hoogte schommelen. Amsterdam heeft alles in zich voor een gezellige dag weg!