De Thijmse Berg
Dit zijn wij

Dit zijn wij

Last minute ertussenuit!
Boek en profiteer van korting ūüíö

Welkom bij vakantiepark De Thijmse Berg! 

Vakantiepark De Thijmse Berg ligt op een unieke locatie aan de Utrechtse Heuvelrug. Ons park bevindt zich middenin de natuur en is omringd met prachtige bossen, heides, wandelpaden en fietsroutes. 

Of je nu liever verblijft in een comfortabel chalet, een villa of voorkeur geeft aan een heerlijke pool lodge er is voor elk wat wils. We hebben diverse faciliteiten zoals een buitenzwembad, een speeltuin voor kinderen, sportvelden en de mogelijkheid tot fietsverhuur. Hierdoor hebben wij alles in huis om jou een fantastische vakantie te bieden.

Waarom De Thijmse Berg?

  • Gelegen aan de Utrechtse Heuvelrug
  • Vlakbij Amsterdam, Amersfoort en Utrecht
  • Multifunctionele sportbaan
  • Buitenzwembad en waterspraypark
  • Laadpalen voor Elektrische auto's

Een sfeerimpressie van De Thijmse Berg‚§Ķ

Geschiedenis van De Thijmse Berg

Kamperen in Rhenen - 1939

De geschiedenis van het offici√ęle kamperen in Rhenen gaat al terug naar 1939. Destijds werd door de gemeente een gunstig gelegen plek om te kamperen namelijk de zandkuil aangewezen met als doel daar een bondskampeerplaats te cre√ęren. Door de oorlog heeft dit flink vertraging opgelopen maar in 1955 werd alsnog de Bondserkenning afgegeven.

Het terrein werd daarna een aantal keren uitgebreid en overgedragen van eigenaar. Ook veranderde de naam van Roodland naar de Thijmse Berg (In Rhenens taalgebruik wordt vaak Thijmse Hugt gebruikt i.p.v. Berg).

De Familie van Dijk - 1969

In september 1969 kwam het terrein in het bezit van de familie Van Dijk die hier sinds 1963 al kampeerden. Na de overdracht in 1969 kwamen zij op De Thijmse Berg wonen. In 1970 werd de erkenning als bondskampeerplaats in de een na hoogste categorie afgegeven. Gedurende de daarop volgende jaren werd alles grondig vernieuwd en ge(her)bouwd.

De Tweede generatie - 1984

In 1984 werd het stokje overgedragen van vader naar zoon, de tweede generatie. Na 10 jaar kwam eindelijk de volgende uitbreiding met 2,5 ha voor kamperen, sport, spel en parkeren.De Thijmse Berg werd verder gemoderniseerd en in 1994 werd gestart met het verzoek verder uit te breiden.

De Derde generatie - 2012

In 2012 werd wederom het stokje overgedragen van vader naar zoon en zo kwam de derde generatie aan het roer te staan. De Thijmse Berg is door de jaren heen getransformeerd tot een hoogwaardig vakantiepark en er zijn vele investeringen gedaan om de hoge kwaliteit te waarborgen. Op dit moment staan we aan het begin van een laatste fraaie en unieke uitbreiding na 25 jaar.

50 jaar: van 1969 tot 2019

Met trots kijken wij terug op de afgelopen 50 jaar en de ontwikkeling van ons familiebedrijf. Met veel vertrouwen kijken we uit naar de toekomst.

Familie van Dijk - Vakantiepark De Thijmse Berg

Buitenzwembad & waterspraypark

Genoeg waterpret te beleven op De Thijmse Berg. Leuk voor jong en oud!
Meer

Multifunctioneel sportveld

Ons multifunctionele sportveld! Hier kun je je uitleven tijdens je vakantie.
Meer

Wandelroute Kwintelooijen

Geniet van deze prachtige wandelroute door het bos naar het recreatiegebied Kwintelooijen.
Meer

Animatie voor de kinderen

Een enthousiast team staat klaar om er een fantastische vakantie van te maken.
Meer

Grote steden in de buurt

Superleuke grote steden in de buurt van Vakantiepark De Thijmse Berg. Per trein of auto ben je zo in de grote steden zoals Amsterdam en Utrecht.
Meer

Nationaal Park De Hoge Veluwe

Binnen een kwartiertje autorijden vindt u Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Absoluut een bezoekje waard, want er is voor iedereen wat te beleven.
Meer