De Thijmse Berg
Arnhem

Levendig Arnhem

In de omgeving: 23km

Levendig Arnhem

Van plan om gezellig naar Arnhem te gaan? Vanaf het dichtbijgelegen station Veenendaal - de Klomp is er een directe treinverbinding naar Arnhem. Zo staan jullie vanaf hier binnen een kwartier treinen op Arnhem Centraal. Liever vanaf de Thijmse Berg met de auto naar Arnhem? Dan ben je er binnen 30 minuten en kunt u ook gemakkelijk parkeren onder Arnhem Centraal of bij een parkeergarage in het centrum.

Shoppen

Arnhem is een erg overzichtelijk stad als het gaat om shoppen. Alle grote winkelstraten zitten op minder dan 5 minuten lopen vanaf het station. Je vindt alle bekende winkels vlak bij elkaar. Arnhem staat ook bekend om haar vele restaurants. Veel bekende restaurants zie je meteen wanneer je de stad inloopt vanaf het station.

Bezienswaardigheden

Onder de winkelstraten vind ke prachtige oude kelders. Ontdek samen de geschiedenis van Arnhem door hier een rondleiding te nemen. Vanaf het centrum loop je ook zo naar de Riijn. Arnhem is net als Rhenen ook gelegen aan deze kronkelende rivier. Loop naar de John Frostbrug voor mooi uitzicht over de rijn. Deze plek is vooral mooi in de avond wanneer alles hier gezellig verlicht is! Aan de rijn in Arnhem vind je ook Rose's Beach; een horecatent met een gezellig stadsstrand. Deze strandtent is onderdeel van Foodhall Arnhem; de plek om heen te gaan bij minder goed weer. Liever ergens picknicken? Dan is het zeker de moeite waard om door het prachtige Sonsbeek park te wandelen en met een kleedje neer te strijken op een grasveld. 

Uitjes

Vlakbij het centrum van Arnhem zit de Koepelgevangenis. Deze oude gevangenis is omgetoverd tot een plek voor de allerleukste uitjes. Laat jezelf bij aankomst rondleiden en hoor de gaafste verhalen van een oude beveiliger. Hierna is het tijd voor actie! Ontsnap samen of in je eentje uit één van de esacape rooms. Een dag een boefje zijn was nog nooit zo leuk! Met kinderen naar Arnhem? Dan is een bezoek brengen aan de dierentuin altijd een gezellig idee. Net buiten het centrum van Arnhem vind je Burgers's Zoo.