De Thijmse Berg
Utrecht

Authentiek Utrecht

In de omgeving: 33km

Authentiek Utrecht

Van plan om gezellig naar Utrecht te gaan? Vanaf het station in Rhenen of Veenendaal-centrum is er een directe treinverbinding naar Utrecht. Zo staan jullie binnen een half uur treinen op Utrecht Centraal. Liever vanaf de Thijmse Berg met de auto naar Utrecht? Dan ben je er binnen 40 minuten en kan je ook gemakkelijk parkeren bij Utrecht centraal.

Shoppen

Vanaf de stationshal loop je zo tegen het vernieuwde, overdekte winkelcentrum 'Hoog Catharijne' aan. Hier vind je veel bekende winkels, maar ook gezellige eettentjes, Vanuit dit winkelcentrum loop je zo de binnenstad van Utrecht in. Ook hier zitten veel grote bekende winkels in de ruimte straten en langs de grachten. Tevens zitten er rondom de grachten ook veel authentieke boutiques. In deze stad slaag je altijd als je naar iets leuks opzoek bent!

Actief

De grachten van Utrecht lenen zich perfect voor een gezellige wateractiviteit. Bij lekker weer kan je heerlijk suppen over de grachten of waterfietsen. Maar ook relaxt een bootje huren wordt hier veel gedaan. Zo kom je langs allerlei gezellige terrassen aan het water en prachtige oude panden. 

Bezienswaardigheden

Tijdens het rondstruinen in Utrecht valt de Domtoren je waarschijnlijk meteen op. Het icoon van deze stad is maar liefst 112 meter hoog! Met ruim 500 straptreden sta je boven op de toren. Voor een prachtig uitzicht op deze mooie studentenstad is het beklimmen van de toren zeker de moeite waard! Ook bij het domplein kan je de geschiedenis van Utrecht goed ontdekken. Bezoek de kerk die naast de toren staat of ga op avontuur onder het plein door met een archeologische schatten te bewonderen.