De Thijmse Berg
Kerstvakantie Utrecht

Vier samen de feestdagen

Last minute ertussenuit!
Boek en profiteer van korting ūüíö
 • Vakantiepark midden in de bossen
 • Luxe accommodaties met optioneel wellness
 • Nabij de Betuwe

Beleef een unieke kerst op de Utrechtse Heuvelrug

Als je de kerstdagen wilt doorbrengen in een van de mooiste natuurgebieden van Nederland, dan is De Thijmse berg een fijne plek om te verblijven. De comfortabele vakantiehuisjes staan namelijk aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug. In dit natuurgebied maak je de mooiste winterwandelingen. Bij terugkomst kan je heerlijk ontspannen in jouw sfeervolle vakantiehuis. Gaan jullie een kerstfilm kijken, een kerstdiner koken of een spelletje spelen? Ook is het mogelijk om jezelf te wennen met een extra luxe accommodatie met een sauna en/of privé zwembad. 

Vind jouw ideale verblijf tijdens de feestdagen¬†‚§Ķ

Comfortabele huisjes voor een ontspannen kerstvakantie

Bij de Thijmse Berg kan je de feestdagen vieren met het hele gezin, we hebben namelijk verschillende huisjes met plek voor maximaal 8 personen. Al onze huisjes bieden voldoende ruimte om te ontspannen en bevinden zich midden in de, misschien wel witte, natuur. De vakantiehuisjes bieden je al het comfort wat je van thuis gewend. Ook is het mogelijk om jezelf eens extra te verwennen tijdens de feestdagen met een accommodatie met een sauna of privé zwembad. Naast onze comfortabele accommodaties zorgen de faciliteiten op het vakantiepark voor een fijne kerstvakantie. Kom bijvoorbeeld genieten van een heerlijk winterse maaltijd bij onze brasserie op het park. Je geniet hier net zoveel van de authentieke sfeer als van het heerlijke eten en drinken dat we serveren. 

Proef de sfeer van de Thijmse Berg ‚§Ķ

Wat te doen tijdens de kerstdagen?

 

  Trek de winterse omgeving in

  De locatie van de Thijmse Berg is uniek. Het park ligt namelijk aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug, maar ook de Hoge Veluwe en de Betuwe liggen dicht bij het park. Prachtig in elk seizoen, maar extra bijzonder tijdens de winter. Met een beetje geluk geniet je van een prachtige witte omgeving vol heidevelden, bosgebieden en uiterwaarden.

  Maak een wandel- of fietstocht

  Houd je van een winterse wandeling of ontdek je de natuur graag op de fiets? Dan ben je hier op het juiste adres! Er zijn namelijk eindeloos veel wandel- en fietsroutes waaruit je kan kiezen. Mocht je geen fiets meehebben, dan is het alsnog mogelijk om op twee wielen de omgeving te verkennen. Naast fietsen verhuren wij ook E-choppers. 

  Bezoek authentiek Rhenen

  Rhenen is een karakteristieke plaats gelegen aan de Rijn op een kleine 2 kilometer afstand van ons vakantiepark. De torenhoge karakteristieke Cunerakerk biedt een prachtig aanzien en is typerend voor de stad. Daarnaast is het oude stadscentrum rijk aan gezellige cafés en restaurants en biedt het ook de mogelijkheid om eens lekker te gaan shoppen. 

  Bezoek Ouwehands Dierenpark

  Deze bijzondere dierentuin ligt op een kleine 3 kilometer van het park en is het hele jaar door geopend. Breng tijdens deze kerstdagen een bezoek aan reuzenpanda's, ijsberen of pinguins. Of neem de kids mee naar de overdekte speeljungle, waar jij op het binnenterras kunt opwarmen met een warm kopje koffie of chocolademelk. Tip: bezoek de Light Nights, een lichtspektakel voor jong en oud.

  Ontdek het militaire verleden van omgeving Rhenen

  Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het gebied rondom Rhenen, de Grebbelinie, gebruikt als strategische verdedigingslocatie. Breng deze winter vanaf de Thijmse Berg eens een bezoek aan de Grebbeberg waar je nog overblijfselen vindt van deze periode. In mei 1940 vond er bij deze 52 meter hoge stuwwal een slag met het Duitse leger plaats. Je vindt hier ook het Militair Ereveld, diverse loopgraven en kazematten.

Hier vind je de Thijmse Berg ‚§Ķ

Wat eerdere gasten ons vroegen:

Wat maakt De Thijmse Berg een ideale plek voor de kerstdagen?

De Thijmse Berg ligt in een prachtig natuurgebied aan de Utrechtse Heuvelrug, waardoor je kunt genieten van een unieke kerstervaring midden in de natuur. Daarnaast dragen de sfeervolle vakantiehuizen bij aan heerlijke ontspannen feestdagen.

Is het mogelijk om fietsen te huren bij De Thijmse Berg?

Ja, je kunt fietsen en zelfs e-choppers huren om de omgeving te verkennen en van de prachtige natuur te genieten.