De Thijmse Berg
Jubileum De Thijmse Berg

50 jaar De Thijmse Berg

Vakantiepark De Thijmse Berg viert jubileum

Al 50 jaar een familiebedrijf in Rhenen

Rhenen, 24 september 2019 – Vakantiepark De Thijmse Berg bestaat dit jaar 50 jaar en dit werd afgelopen zaterdag gevierd met een gezellig jubileumfeest op het park. Burgemeester Hans van der Pas gaf een speech, er werd teruggeblikt op het ontstaan en de ontwikkelingen van het park en er werden ook nieuwe plannen gepresenteerd.

Al 50 jaar is De Thijmse Berg een begrip in Rhenen. Waar het in 1939 begon als een kleinschalige plek om te kamperen is het in 50 jaar uitgegroeid tot een uitgebreid vakantiepark met verschillende verblijfsmogelijkheden en faciliteiten. Sinds 1969 is de familie Van Dijk eigenaar van De Thijmse Berg en hebben zij het park door de jaren heen steeds verder uitgebreid en verbeterd. Inmiddels is het park al 2 keer overgegaan van vader op zoon.

Afgelopen zaterdag werd het jubileum gevierd met een groot feest voor gasten, (oud) medewerkers, bewoners uit de buurt, leveranciers en andere betrokkenen. In de middag werd de feestelijke opening gedaan door Burgemeester Han van der Plas. Er was een optreden van goochelaar Ferry Gerarts, troubadour Robert Verhoeven en er werd een speech gehouden door Jurjen van Dijk, eigenaar van De Thijmse Berg. Tussendoor was er een fotoroute over het park met foto’s van toen en nu. Natuurlijk werden er ook vele herinneringen opgehaald onder het genot van een hapje en een drankje. In de avond werd het feest muzikaal afgesloten met diverse DJ’s en een live optreden.

Tijdens het feestelijke jubileum was er niet alleen ruimte voor een terugblik, er werden ook nieuwe plannen gepresenteerd. Zo gaat er de komende periode hard gewerkt worden aan een nieuwe uitbreiding van het vakantiepark met grote, duurzame vakantiewoningen voor families. Daarnaast wordt er een nieuwe locatie, Vakantiepark Soof, gerealiseerd tegenover recreatiegebied Kwintelooijen. Hier worden eco-lodges gebouwd die onder architectuur zijn ontworpen en voldoen aan alle milieu wensen van deze tijd.

Jurjen van Dijk: “ We zijn super trots op de ontwikkeling van ons familiebedrijf de afgelopen 50 jaar en kijken enorm uit naar de realisatie van de nieuwe uitbreiding en Vakantiepark Soof. We willen de kwaliteit, service en beleving op ons familiebedrijf in Rhenen ook de komende 50 jaar blijven ontwikkelen en verbeteren.”