Kerstvakantie

Kerstvakantie Thijmse Berg

Vier uw kerstvakantie in een huisje op de Thijmse Berg

Als u de kerstdagen wilt doorbrengen in een van de mooiste natuurgebieden van Nederland, dan is De Thijmse berg een fijne plek om te verblijven. De comfortabele vakantiehuisjes staan namelijk aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug. Kom met het hele gezin genieten, we hebben namelijk verschillende huisjes met plek tot maximaal 8 personen. Al onze huisjes zijn groen omgeven met voldoende ruimte om ontspannen van de vrijheid en natuur te genieten. Daarnaast is elk huisje verwarmd en voorzien van gratis wifi. De vakantiehuisjes bieden je al het comfort wat u van thuis gewend, maar het is ook mogelijk om uzelf te wennen met een extra beetje luxe. Zo kiest u bijvoorbeeld voor extra ruimte, een overdekte veranda of een heerlijk verwarmde sauna.

Verblijf deze kerstvakantie bijvoorbeeld in:

Bekijk ons volledige aanbod 

Kerstvakantie Thijmse Berg

Wat te doen tijdens de kerstdagen?

Naast onze comfortabele accommodaties zorgen de bezienswaardigheden in de omgeving en de faciliteiten op het vakantiepark voor een fijne kerstperiode. Kom bijvoorbeeld genieten van een heerlijk winterse maaltijd bij onze brasserie op het park. U geniet hier net zoveel van de authentieke sfeer als van het heerlijke eten en drinken wat we serveren. Zowel voor lunch als diner bent u welkom om aan te schuiven. Maak een keuze aan de hand van onze uitgebreide kaart en geniet van het lekkerste wat onze koks te bieden hebben. Natuurlijk is bestellen ook mogelijk, waardoor u, uw heerlijke maaltijd vanuit uw eigen vakantiehuisje kunt nuttigen. 

Trek de winterse omgeving in

De locatie van de Thijmse Berg is uniek. Het park ligt namelijk aan de voet van de Utrechtse heuvelrug, maar ook de Hoge Veluwe en de Betuwe liggen dicht bij het park. Prachtig in elk seizoen, maar extra bijzonder tijdens een strenge winter. Met een beetje geluk geniet u van een prachtig witte omgeving vol heidevelden, bosgebieden en uiterwaarden.

Kerstvakantie Thijmse Berg

Maak een wandel- of fietstocht

Houdt u van een winterse wandeling of ontdekt u de natuur graag op de fiets, dan bent u hier op het juiste adres. Er zijn namelijk eindeloos veel wandel- en fietsroutes waaruit u kunt kiezen. Mocht u geen fiets meehebben, dan is het alsnog mogelijk om op twee wielen de omgeving te verkennen. Naast fietsen verhuren wij ook E-choppers. We stippelen graag een route voor u uit waardoor u het mooiste te zien krijgt wat onze directe omgeving te bieden heeft. Trek bijvoorbeeld de Blauwe Kamer in, fiets naar Kwintelooien of maak een mooie tocht langs de Rijn. 

Bezoek authentieke Rhenen

Rhenen is een karakteristieke plaats gelegen aan de Rijn op een kleine 2 kilometer afstand van ons vakantiepark. De plaats ligt in een prachtige natuurlijke omgeving, maar ook het centrum van deze kleine stad is zeker het bezoeken waard. De torenhoge karakteristieke Cunerakerk biedt een prachtig aanzien en is typerend voor de stad. Daarnaast is het oude stadscentrum rijk aan gezellige cafés en restaurants en bied het ook de mogelijkheid om eens lekker te gaan shoppen. 

Doe een hapje of drankje bij de beste cafés en restaurants van Rhenen

Tijdens de kerstdagen kunt u natuurlijk in onze brasserie terecht voor een heerlijk winterse maaltijd, maar ook in de omgeving van de Thijmse Berg zitten een aantal heerlijke eet- en drinkgelegenheden. Wij zetten onze favorieten voor u op een rijtje:

Bezoek Ouwehands Dierenpark

Deze bijzondere dierentuin ligt op een kleine 3 kilometer van het park en is het hele jaar door geopend. Breng tijdens deze kerstdagen een bezoek aan reuzenpanda's, ijsberen of pinguins. Bij Ouwehands is er genoeg vermaak voor het hele gezin. Bezoek alle dieren van het park of neem de kids mee naar de overdekte speeljungle, waar jij op het binnenterras kunt opwarmen met een warm bakje koffie of chocomel. Daarnaast is het in de winter mogelijk om een te gekke wintershow bij te wonen. Een speciale familievoorstelling in winterse sferen! 

Ontdek het militaire verleden van omgeving Rhenen

Rhenen lag in 1940 midden in oorlogsgebied. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het gebied rondom Rhenen, de Grebbelinie, gebruikt als strategische verdedigingslocatie. Dat heeft ervoor gezorgd dat er vandaag de dag nog allerlei overblijfselen uit deze periode te vinden zijn. Breng deze winter vanaf de Thijmse Berg eens een bezoek aan de Grebbeberg. In mei 1940 vond er bij deze 52 meter hoge stuwwal een slag met het Duitse leger plaats. Dit prachtige natuurgebied heeft een zwart randje, maar het is zeker de moeite waard om eens te bezoeken. U vindt hier ook het Militair Ereveld, diverse loopgraven en kazematten.

Komt u deze kerstvakantie naar de Thijmse Berg?

Heeft u zin om deze kerstdagen een aantal heerlijke dagen door te brengen op ons vakantiepark in Rhenen? Zowel ons park als onze rijke omgeving hebben genoeg te bieden voor een complete kerstvakantie. Boek nu uw verblijf in een van onze comfortabele vakantiehuisjes.

Reserveer hier