dit zijn wij

Check prijzen en beschikbaarheid

De geschiedenis van het officiële kamperen in Rhenen gaat al terug naar 1939. Destijds werd door de gemeente een gunstig gelegen plek om te kamperen namelijk de zandkuil aangewezen met als doel daar een bondskampeerplaats te creëren. Door de oorlog heeft dit flink vertraging opgelopen maar in 1955 werd alsnog de Bondserkenning afgegeven.

Het terrein werd daarna een aantal keren uitgebreid en overgedragen van eigenaar. Ook veranderde de naam van Roodland naar de Thijmse Berg (In Rhenens taalgebruik wordt vaak Thijmse Hugt gebruikt i.p.v. Berg).

In september 1969 kwam het terrein in het bezit van de familie Van Dijk die hier sinds 1963 al kampeerden. Na de overdracht in 1969 kwamen zij op De Thijmse Berg wonen. In 1970 werd de erkenning als bondskampeerplaats in de een na hoogste categorie afgegeven. Gedurende de daarop volgende jaren werd alles grondig vernieuwd en ge(her)bouwd.

In 1984 werd het stokje overgedragen van vader naar zoon, de tweede generatie. Na 10 jaar kwam eindelijk de volgende uitbreiding met 2,5 ha voor kamperen, sport, spel en parkeren. De Thijmse Berg werd verder gemoderniseerd en in 1994 werd gestart met het verzoek verder uit te breiden.

In 2012 werd wederom het stokje overgedragen van vader naar zoon en zo kwam de derde generatie aan het roer te staan. De Thijmse Berg is door de jaren heen getransformeerd tot een hoogwaardig vakantiepark en er zijn vele investeringen gedaan om de hoge kwaliteit te waarborgen. Op dit moment staan we aan het begin van een laatste fraaie en unieke uitbreiding na 25 jaar.

1969-2019

Met trots kijken wij terug op de afgelopen 50 jaar en de ontwikkeling van ons familiebedrijf. Met veel vertrouwen kijken we uit naar de toekomst.

Familie van Dijk

Vakantiepark De Thijmse Berg

Vakantiepark De Thijmse Berg