De Thijmse Berg
De top 10 van Rhenen

De top 10 van Rhenen

In de omgeving: 2km

De top 10 van Rhenen

Welkom in Rhenen!

Voor het eerst in Rhenen? Of ben je er al vaker geweest? Ontdek het beste van Rhenen en laat je inspireren voor het leukste dagje uit!

1. Herbeleef het oorlogsverleden

Ontdek de sporen van de strijd om het zuidelijkste gedeelte van de Grebbelinie in de meidagen van 1940 en bezoek het militair ereveld op de Grebbeberg.

2. Neus aan neus met de reuzenpanda

Maak kennis met Wu Weng en Xing Ya, de enige twee reuzenpanda’s in Nederland en ga op ontdekkingsreis in Ouwehands Dierenpark. Je kan bij de receptie de entreekaarten met een leuke korting kopen.

3. De legende van Cunera

Rhenen was in de Middeleeuwen een populair bedevaartsoort. De legendarische bescherm heilige Cunera wordt nog steeds ieder jaar herdacht. Op de 2e zaterdag van juni tijdens de Cuneradag is het feest voor jong en oud.

4. Ontdek de geschiedenis

In de meidagen van 1940 werd Rhenen totaal verwoest. Er is voortvarend gewerkt aan het herstellen van de schade. Tijdens de bevrijding lag de stad echter opnieuw onder vuur. De binnenstad die na de oorlog is gebouwd, is één van de 30 wederopbouw gebieden en van nationaal belang.

TIP! onder begeleiding van een ervaren gids kan je rondwandelingen maken of de Cuneratoren beklimmen. Te boeken via het VVV.

 

Kaart

Kaart

5. Geniet van spectaculaire uitzichten

De diverse hoogteverschillen in Rhenen staan garant voor adembenemende vergezichten zoals bij recreatiegebied Kwintelooijen (5a) en de Grebbeberg ter hoogte van de Koningskamer (5b).

TIP! Kijk hier voor de leukste wandelroutesl. 

6. Rhenen is de zuidelijke poort naar het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

100 vierkante kilometer bos, heide en zandverstuivingen. Bijzondere natuur is te vinden o.a. bij natuurreservaat de Blauwe kamer Plantage Willem III (6a). NATIONAALPARK.OPDEHEUVELRUG.NL
TIP! Geniet van de natuur vanaf het water en boek een rivieroevertocht met Safarischip de Blauwe Bever. Reserveer jouw plaatsen via deze link.

7. Cultuur snuiven

Het stadsmuseum Rhenen geeft naast wisselende exposities een beeld van de rijke geschiedenis van de stad Rhenen. Combineer dit met een culturele zaterdag, doorgaans op de tweede zaterdag van de maand, waarbij je diverse ateliers en exposities kan bezoeken. Bezoek de website via deze link.

8. Gezellig winkelen

Wandel langs eeuwenoude stadsmuren, steegjes en pittoreske hoekjes en stap binnen bij een van de leuke winkels in de historische binnenstad.

TIP! In de Herenstraat, Frederik van de Paltshof en de Molenstraat zijn de leukste winkels te vinden. Iedere donderdag is er markt.

9. Proef Rhenen

Van gezellig borrelen tot uitgebreid dineren, in Rhenen kom je op culinair gebied niets tekort. Er zijn tientallen restaurants voor fijnproevers en Bourgondiërs. Proef de smaak van Rhenen in de gezellige binnenstad of op een terras aan het water.

TIP!De beste tips voor een leuk adres krijg je op straat van de locals, of vraag het bij de receptie!

10. Fietsen

Rhenen leent zich goed om op de fiets te ontdekken en te genieten van de prachtige omgeving. Het Toeristisch Overstap Punt (TOP) is een prima startpunt. Bij de receptie hebben we verschillende fietsroutes voor je klaar liggen.