Check beschikbaarheid

Ouwehands Dierenpark Panda's

Ouwehands Dierenpark, vandaag de dag

In de afgelopen aantal jaren is het terrein uitgebreid tot 22 hectaren en er zijn in die tijd vele moderniseringen gerealiseerd. Met de huidige eigenaar, die in 2000 het dierenpark overnam, is er intensief geïnvesteerd in nieuwe projecten zoals:

Pandasia

In oktober 2015 tijdens het staatsbezoek van ons Koningspaar in China, zijn de twee reuzenpanda’s symbolisch geschonken aan Nederland. Na een periode van 16 jaar van overleg en voorbereiding is het eindelijke zover in Nederland.

 Altijd al een reuzenpanda in het echt willen bewonderen? Dat kan vanaf nu in Ouwehands Dierenpark. Op 12 april 2017 zijn reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen vanuit China in Nederland gearriveerd.

 

Umkhosi

Ervaar de Afrikaanse sfeer en ontmoet de prachtige Afrikaanse leeuwen, mandrillen, wrattenzwijnen, zebra’s en stokstaartjes. Klim over de touwbruggen van boomhut naar boomhut en bespied de leeuwen vanuit een spannende uitkijkpost.

Neus aan Neus met de ijsberen

Ooit neus aan neus gestaan met een zwemmende of spelende ijsbeer? Dat kan in Ouwehands Dierenpark door de grote, glazen wand van 12 meter breed en 4 meter hoog.

 

Gorilla Adventure

Slinger door de reusachtige kloof, daal af in de oude mijnschacht diep onder de grond en beleef een spannend avontuur tussen de gorilla’s. Ontmoet in het grootste gorilla-avontuur van Europa op 10 meter hoogte deze indrukwekkende mensapen.

 

Expeditie Berenbos

In Het Berenbos genieten bruine beren, die vroeger mishandeld zijn, van een onbezorgd leven. Samen met de wolven leven ze op een twee hectare groot bosperceel met onder andere een waterval, rotsen en een vijver. Een uniek project en een bijzondere ervaring rondom de bruine beren en wolven.